A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto

Titània

QUI SOM?

Titània va sorgir a Barcelona el 1985 per donar resposta al desig i la necessitat de moltes dones i de les seves parelles d’acollir la seva criatura a casa, de tenir cura de la seva salut i de la seva maternitat i paternitat, el respecte a les seves decisions de com,on i amb qui volien parir, des d ́una elecció lliure, informada i responsable.

Les llevadores de la Cooperativa Titània Tascó porten 30 any assistin parts a casa, aixo ens aporta molta experiència en naixements respects.

Actualment les llevadores de part a casa  de la cooperatitva som:

  • Pepi Domínguez Cano
  • Tere Gonzalo del Moral
  • Mireia Monllau Ros
  • María Gómez-Cabrero López

Un equip que, conjuntament, continuem fent camí amb l´objectiu de donar una qualitat professional i humana a totes les dones, parelles i criatures que volen que les i els acompanyem en la seva experiència durant l´embaràs, part , naixement i criança. Promovem la normalització del part a casa dins la nostra societat i de les Institucions sanitàries, i perquè el part a casa sigui una opció més i estigui inclòs i finançat dins el nostre Sistema Sanitari.

La nostra tasca és donar el recolzament, la informació i l’acompanyament necessari per ajudar a les dones i a les seves parelles a clarificar les seves necessitats i a prendre decisions davant d’aquest gran esdeveniment que és parir i néixer, en el que els autèntics protagonistes són la mare, la criatura i el pare/ parella.

La nostra essència és treballar des de la llibertat, la confiança i el respecte en l’atenció i acompanyament professional. Oferim una atenció personalitzada, integral, respectuosa i afectuosa.

 

    Vols saber-ne més? Llegeix la nostra història:

    La cooperativa Titània-Tascó va néixer a Barcelona l´any 1985. Tascó tenia com a objectiu mostrar que era possible fer una esquerda en el món laboral, econòmic, polític, cultural, social i sanitari.

    En línies generals , el que va motivar la seva creació va ser:
        La necessitat d’obrir nous espais on es fusionessin: iniciativa i creativitat, relació personal i intercanvi professional, dins un marc de relacions no jerarquitzades.
        La voluntat de participar en un procés de buscar nous camins per a una situació de crisi, políticament desencantada, culturalment i socialment qüestionable.
        El desig de donar cabuda a les capacitats i projectes professionals que no trobaven un marc adequat en el mercat laboral establert.
        Un entusiasme per trencar amb l’individualisme i la insolidaritat.

    Tot això va ser possible per la iniciativa, l’empenta i l’esforç d’un grup de persones que provenien de diversos àmbits: el moviment de no-violència i objecció de consciència, moviments de ciutadans i ciutadanes de base i altres persones que intervenien de manera activa en la vida cultural, social i política del país, el grup de parts de Barcelona, així com professionals de la salut.

    A Titània-Tascó des del seu inici es van potenciar diferents iniciatives i projectes com:

  • L’espai de salut “Titània, dones per la Salut”
  • El forn de llenya de Castellolí
  • El menjador-botiga de dietètica “La Grana” a Ripollet
  • La masia-centre rural d´acollida i trobades “La Plana” a Sta. Mª d´Oló
  • I més tard, la botiga “Cala Bazar”, una de les primeres botigues de productes ecològics i artesanals.

D´aquest espai també va sorgir a nivell nacional:

L´”Asociación Nacer en Casa” 

Amb el temps cada projecte es va independitzar fent el seu propi camí, encara que mantenim afinitats comuns.

    Titània va continuar en l´Acompanyament i l´Assistència del part a casa. Centre pioner del Part a casa a Catalunya i a l´Estat Espanyol.

    Al llarg d’aquests anys hem gaudit de la presència i de la saviesa de moltes professionals: Marisa Ponte, la Dra. Maria Fuentes, el Dr.Antoni Brito, la llevadora Maite Gómez, entre d’altres. Cadascú i cadascuna ens ha aportat la seva experiència, iniciativa i coneixements. Això ens ha permès configurar un equip sòlid, obert i en constant evolució,  donant-li sentit al nostre treball.


    NORMALITZACIÓ DEL PART A CASA

Parir en España, reportaje emitido en el programa Linea 900 el 10 de Noviembre de 1996, es quizás el primer trabajo de la televisión pública en el que se habla de la falta de asimilación de las recomendaciones de la OMS por parte de la comunidad médica española a la hora de atender el parto.

A partir de l´any 2000 amb les llevadores Pepi Domínguez Cano, principalment, i Tere Gonzalo del Moral, es va promoure activament la normalització del part a casa, i va ser des de diferents línies d´actuació:
        Informació i divulgació a la població en general: Fira de la Terra, Fira de Sant Pol de Mar, Fira de dones a Poblenou; Biocultura ; Xerrades: a Titània, a les escoles, a Centres de Teràpies naturals, Associacions de Veïns i veïnes…
        Participació a Jornades: CooperaSec-12 “El naixement com a punt d´inici en l´educació i la criança”, Fem coop-13 “Les dones i les cooperatives”, Jornades sanitàries…
        Articles a Diaris: “El periódico”, “La Vanguardia”, “Avui”, “Ara”… a Revistes: Viure en Família “Parto en casa: nacer en confianza”; Revista d´estudis feministes, núm. 29 Duoda, Centre de Recerca de Dones de la Universitat de Barcelona amb: “20 anys d´experiència en relació amb la creativitat femenina”…; a Llibres: “Nuestros cuerpos, nuestras vidas” any 2000; “Parir, néixer i créixer” de la Casa de naixement Migjorn; “Llevadores en acció: llevant, lligant melics” 2013 d´Encarna Gascón Navarro…
        Programes BTV: El naixement de Saudade
        Formació i reciclatge a professionals i estudiants: a la Unitat Docent de llevadores a Catalunya, de l´Associació Catalana de Llevadores, de la Universitat de llevadores d´Alemanya, del Practicum d´Educació Social de la UB, de Duoda Centre de Recerca de dones d´UB… Hospitals: H. Maternitat de Barcelona, H. Consorci Sanitari de Terrassa, H. Saragossa…
        Elaboració de Protocols i Guies: “Protocol d´actuació en el part a casa” presentat al Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya, 2002 . “Guia d´Assistència del part a casa” editat pel Col.legi Oficial d´Infermeria de Barcelona.

    Amb tot això anem teixint la història de les dones, els homes i les criatures que hi participen i, a la vegada, la nostra pròpia història, com a persones, com a cooperativa i com a manera d´entendre les relacions personals i socials.


El grup de criança compartida "Creixenten en Tribu" ha fet un video preciòs de algunes de les criatures que han estat en el nostre centre durant l'any 2013.